• Sådan ser Skoda Kodiaq ud - eller altså næsten. Skoda synes stadig ikke, Kodiaq skal afsløres helt endnu.

  • Skoda Kodiaq får klassens største bagagerum.

Endelig: Her er Skoda Kodiaq – næsten

Skodas SUV får klassens største bagagerum og hjælp til at bakke traileren

SUV’er – de er lige så populære som en stadionplatte til en FCK-Brøndby-kamp. Selvom Skoda-cheferne nok ikke følger med i dansk fodbold, så har de længe savnet en SUV til at lokke kunder ind i butikkerne. Men det får de nu. Kodiaq skal modellen hedde, og den lander i starten af 2017.

Skoda er tilbage i gult

Skoda har længe teaset Kodiaq, og det gør de faktisk igen. Selvom billederne er officielle, er bilen stadig dækket af futuristisk kamuflage. Det tjekkiske firma har heller ikke afsløret hele modelprogrammet, blot at bilen fra start bliver lanceret med tre benzinmotorer, hvoraf den kraftigste bliver en 180 hk turbomotor. Der kommer også to dieselmaskiner, men hvor stor effekten er, har Skoda endnu ikke oplyst. De billige udgaver får kun forhjulstræk, mens dyrere udgaver får firehjulstræk, og der bliver også mulighed for at vælge en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

Bjørneterritoriet

Kodiaq er en poppet omskrivelse af navnet på en bestemt type amerikanske brunbjørn, og det er meget passende, for Kodiaq bliver en stor bil. Der er plads til op til syv personer, og på den midterste række, kan ryggen justeres efter behov til de lange turer. Hvis alle sæder fældes ned, bliver der 2.065 liter bagagerum, som skulle være større end konkurrenter som Kia Sorento, Nissan X-Trail og Ford Edge.

Skodas nye spejderdreng

Som det efterhånden er blevet vane for moderne biler, er Kodiaq proppet med elektroniske dimser, der kan assistere i al slags vejr. Modellen har Driving Mode Select, som arbejder sammen med Dynamic Chassis Control, som Skoda kalder deres justerbare støddæmpere. Med Driving Mode Select får Kodiaq et offroad-program, der tilpasser firehjulstræk, gearkasse, motor, og anti-spind til terrænkørsel. Men det er ikke kun skovfogeden, der kan glæde sig. Der er også lidt til campisterne, for Kodiaq får Tow Assist; et system, der simpelthen skulle tage over, når man bakker langsomt med trailer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *