• Lionel Suissa og hans team er klar til at krydse Europa i en 100 procent eldreven Nissan e-NV200

Elektrisk varebil skal krydse Europa

Franskmand vil demonstrere, at Europas infrastruktur er klar til el-biler ved at køre fra Barcelona til Nordkap

Den franske kunstner Lionel Suissa er bidt af elbiler og elektrisk mobilitet. Efter hans mening er eldrift vejen fremad mod en fremtidig bæredygtig transport af gods og passagerer.

Lionel Suissa ville gerne sætte mere skub i udviklingen af elbiler, hvis han kunne. I stedet må han nøjes med at yde sit lille bidrag til at skabe mere opmærksomhed omkring elbiler.

Europas elektriske korridor

Det gør han ved at demonstrere, at man godt kan køre gennem hele Europa i en elbil – også uden at være bange for at løbe tør for strøm.

Faktisk går der en ‘elektrisk korridor’ fra Barcelona til Nordkap. I alt 10.000 km, og han vil gøre turen i varebilen Nissan e-NV200, der har en rækkevidde på op til cirka 170 km pr. opladning.

4000 offentligt tilgængelige ladestationer

– I takt med at der sælges flere elbiler, udbygges infrastrukturen med ladestationer. I øjeblikket er der 4000 offentligt tilgængelige ladestationer i Europa, siger Gareth Dunsmore, der er leder af Nissan Europas elbil-division.

Lionel Suissa skal dog ikke køre turen alene. Han har dannet et team kaldet Electrip, som på 35 dage skal køre bilen gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland, Danmark, Sverige og Norge.

Vil åbne øjnene hos de unge

– Som en passioneret advokat for elbiler vil jeg pege på den betydning, de har for vores luftkvalitet. Derfor synes jeg det er vigtigt, at ikke mindst den yngre generation får øjnene op for hvor nemt det kan være at køre i elbil, siger Lionel Suissa og tilføjer:

– Formålet med vores team – Electrip – er at gøre folk opmærksomme på Europas netværk af ladestationer og at få demonstreret for folk, hvor kapabel og anvendelig en moderne elbil er i dag.

Wattway er lagt ind på ruten

Turen begynder i maj og slutter engang i juni. I Frankrig skal teamet køre ad den såkaldte Wattway. Den ligger i nærheden af Le Mans og er verdens første vejstrækning, der er bygget af solceller.

Ideen er at udnytte de store arealer, som Europas veje har, til produktion af solcellestrøm. Dermed behøver vi ikke at indrage landbrugsarealer eller naturskønne områder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *