• Køn er den ikke, men Renault Kangoo Z.E. har fået længere rækkevidde. 270 km er teoretisk muligt.

  • Batteriet vokser fra 22 kWh til 41 kWh.

Elektrisk køleskab med bedre rækkevidde

Renault opdaterer miljøduksen Kangoo Z.E., så den nu kan køre 270 km på en ladning

Verdens bedst sælgende kompakte elektriske varebil bliver nu lidt bedre. Den kan i hvert fald køre længere på en opladning. Renault Kangoo Z.E., der er formet som et koreansk køleskab, har fået et nyt større batteri, så den nu kan køre op til 270 km. Det er 100 km ekstra i forhold til den gamle model, der kunne køre 170 km.

Januar-udsalg på Renault Kangoo

Batteriet kommer fra personbilen Zoe, som også netop er blevet opdateret. Det betyder, at batteriet er vokset fra 22 kWh til 41 kWh, men hverken i størrelse eller vægt. Faktisk har det nye batteri, som er udviklet af LG Chem, præcis samme størrelse som det gamle batteri.

Rækkevidden er opgivet med samme NEDC-forbrugscyklus som nye brændstofbiler, og det betyder, at rækkevidden er noget optimistisk. Renault er helt åbne om, at 200 km er en realistisk rækkevidde for den nye Kangoo Z.E. Men det giver den også en markant længere rækkevidde end konkurrenterne Nissan e-NV200 og Citroën Berlingo, som begge er opgivet til at køre 170 km efter NEDC-cyklusen.

Rummeligt køleskab

Takket være en konstruktion, hvor batteriet ligger i bunden af bilen under varerummet, er der stadig masser af plads i elvarebilen. Op til 4,6 kubikmeter er der plads til eller 650 kg last, som dog er 150 kg mindre end den almindelige model med forbrændingsmotor.

Renault Kangoo Z.E. til Deutsche Post DHL

Den opdaterede Kangoo Z.E. får premiere den 13. januar. Renault Danmark har endnu ikke meldt en pris ud, men den gamle model startede ved 160.700 kr. eksklusiv moms.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *