• Audis bygger deres elektriske SUV allerede fra 2018.

  • Modellen skal tage kampen op mod Teslas nye Model X.

  • Den nye model får en rækkevidde på 500 km, og skal bygges i Belgien.

Elektrisk Audi kommer i 2018

Audis elektriske SUV skal bygges i Belgien allerede fra 2018

Audi har en elektrisk SUV på tapetet, og de er ivrige med at få den sat i verden, efter de har set Teslas voksende succes, som nok kun bliver større med deres SUV, Model X.

Audi sætter Tesla SUV under pres

Den nye model lander størrelsesmæssigt mellem Q5 og Q7, så derfor er det nærliggende at forestille sig, at den elektriske model kommer til at hedde Q6, selvom det ikke er bekræftet. Det er dog bekræftet, at modellen skal bygges i Bruxelles i Belgien, hvor A1 produceres i dag. På fabrikken skal man også fremover producere batteripakken til bilen.

Tre motorer

Audi er stadig relativt hemmelighedsfulde om den nye SUV, men fra konceptet e-tron quattro concept, som blev vist i efteråret, ved vi, at også produktionsmodellen formentlig får tre elmotorer – én til forakslen og to til bagakslen, som til sammen yder 503 hk og over 800 Nm kortvarigt. Den permanente effekt er 435 hk.

Audi bliver selvkørende

Effekten er nok til at sende den store bil til 100 km/t på 4,6 sekunder, som dog ikke er helt så hurtigt som Tesla Model X. Batterierne er placeret i bunden af bilen til fordel for vægtfordeling og plads i kabinen. Rækkevidden skulle være god for 500 km, og hvis Audis drømme holder stik for konceptet, bliver det muligt at genoplade det fulde batteri på 50 minutter, men det, ligesom de endelige præstationer, er ikke bekræftet endnu.

Fordi den nye SUV skal produceres allerede fra starten af 2018, så kan vi nok forvente, at Audi præsenterer den endelige produktionsmodel i de kommende måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *