• Skærmen er placeret i god afstand fra instrumentbordet, så man kan nå knapperne uden at læne sig frem

    Infotainment. Alpine Style X901D-DU med 9-tommers skærm.
  • Den medfølgende navigationssoftware hedder iGO Primo NextGen

    Navigation.
  • Alpine STyke X901D-DU passer ind i instrumentbordets eksisterende hul

    Integrerbar infotainment

Storskærm til varevognstrillinger

Alpine har skræddersyet en 9-tommers infotainmentskærm til Ducato, Jumper og Boxer

Størrelsen betyder virkelig noget, når det handler om infotainment-skærme i bilen – og udviklingen går da også bare opad. Det viser bl.a. den tyske elektronikfabrikant Alpine, der netop har introduceret en skræddersyet infotainment-enhed til den seneste generation af trillingerne Fiat Ducato, Citroën Jumper og Peugeot Boxer.

Enhedens trykfølsomme skærm er 9 tommer, hvilket svarer til, at skærmens diagonal har en længde på 23 cm. Skærmen måler ca. 19 cm i bredden og 13 cm i højden. Det er en smule mindre end størrelsen på en iPad Mini 4.

Tre gange op i størrelse

Det originale infotainment-udstyr til bilen har en skærm på 5 tommer. Dermed har 9-tommers skærmen et flademål, der er over tre gange så stort. Produktets modelnavn er X901D-DU, og det passer i instrumentbordets eksisterende hul til montering.

Når enheden er monteret, sidder skærmen i god afstand fra instrumentbordet. Det har den fordel, at man kan nå skærmen med fingrene uden at man behøver at læne sig frem.

 Kan integreres med bilens udstyr

Har man betjeningsknapper på rattet, er det ikke noget problem. X901D-DU er kompatibelt med dette system. Man kan også få et eksisterende bakkamera til at spille sammen med skærmen.

X901D-DU kan også kommunikere med smartphones via Bluetooth-signaler. Det giver mulighed for f.eks. talekommandoer og spejling af telefonbogen. Desuden indeholder den navigationssoftwaren iGO Primo NextGen.

Billede og lyd

Hvad chefen ikke behøver at vide er, at X901D-DU også giver adgang til lyd- og videounderholdning i en angivelig høj kvalitet. Kilderne til underholdningen kan f.eks. være enhedens egen digitale radiotuner, en ekstern DVD-afspiller eller en smartphone med forbindelse via Bluetooth, USB eller HDMI.

X901D-DU indeholder også en 4 x 50 watts forstærker, og hvis man kan håndtere underholdning og pligter på samme tid, kan man udnytte, at skærmbilledet kan splittes i forholdet 50:50.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *