• Der er ikke noget, vi danskere finder mere irriterende end andre bilister, der ikke holder tilstrækkelig afstand. Derfor holder politiet i denne uge øje med dem.

Er du irriterende – så hold afstand

Politiet kører i uge 46 en målrettet indsats mod bilister, der ikke holder tilstrækkelig afstand

Der er ikke noget, der kan pisse os mere af end en medbilist, som kører helt oppe i bagkofangeren. Og derfor holder politiet i denne uge særligt øje med de bilister, der har lidt for travlt. Ikke dem der kører for stærkt, men dem der kører for tæt på forankørende bilister på motorvejen.

Nye fotovogne tager to ad gangen

En trafikundersøgelse fra 2015 foretaget af Trafikstyrelsen viser nemlig, at vi bilister finder det allermest irriterende, når medtrafikanterne ikke kan finde ud af at holde afstand. Men det er ikke bare irriterende, det er også farligt. I 2015 blev tre personer dræbt, 42 kom alvorligt til skade og 57 kom lettere til skade ved bagendekollisioner på motorvejen. I alt skete der 69 bagendekollisioner med personskade i 2015 på motorvejene, fordi der ikke var holdt afstand, viser tal fra Vejdirektoratet.

To sekunder kan redde liv

Vejdirektoratet og politiet anbefaler, at man altid holder mindst to sekunders afstand til den forankørende.

– Når vi kører for tæt på hinanden og er optaget af alt muligt andet end trafikken omkring os, er der simpelthen ikke afstand nok til at nå at reagere, hvis der sker noget uforudset, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

Nyt projekt skal mindske motorvejskøer

Hvis du er uopmærksom i bare fire sekunder, så bevæger du dig 56 meter i blinde ved 50 km/t. Ved 80 km/t bevæger man sig 89 meter, og ved 110 km/t bevæger man sig 122 meter i blinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *