• I princippet må du køre en fuldlæsset Ram med helt almindeligt kørekort i USA, så længe det ikke er erhvervsmæssigt.

  • Ram 3500 er en ganske potent bamse at se på – forståeligt, når der er en dieselmaskine under hjelmen med 1218 Nm.

Alt er større i USA – 14 tons på krogen i ny Ram

Dodge Ram er blevet opgraderet, så den kan slå konkurrenterne - nu er der 1218 Nm fra dieselmotoren

I USA har de et slogan – ‘Go big or go home’. Det gælder specielt i klassen for store pickup trucks. Her foregår en evig armlægning mellem de tre store mærker, Ford, Chevrolet og Ram, tidligere kendt som Dodge Ram. Konkurrenceparametrerne er moment og anhængervægt.

Vild ting – Ford opdaterer Ranger Wildtrak

Ram har netop introduceret deres 2016-version af den gigantiske pickup Ram. Under hjelmen har de opdateret den 6,7-liters store sekscylindrede rækkemotor fra lastbilmotor-producenten Cummins. Nu puster turboen endnu mere luft ind, og samtidig skydes der endnu mere diesel ind. Diesel og luft giver flere kræfter, så kæmpe-klumpen spytter nu 390 hk ud sammen med monumentale 1218 Nm moment. Det er ganske vist kun en forøgelse på 47 Nm, men det er lige meget, når det handler om at være foran de andre.

Trailer-trækker
Det gælder også den maksimale anhængervægt, som nu er hævet med 548,8 kg, så Ram 3500 må trække vanvittige 14.156,6 kg. Det er 4,5 kg mere end den tilsvarende Ford F-450 Superduty, og nok til at Ram kan kalde sig kongen af klassen.

Undvigemanøvrer med et 3,5 tons trailertræk

Den ekstra lasteevne er opnået ved at forstærke bagakslen, der måler knap 30 cm i omkreds, så den nu har fået 16 bolte i stedet for 12. Føler du dig fristet, kan du købe en Ram 3500 fra 212.000 kr. i USA.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *