• Varebilssalget faldt som forventet kraftigt fra december til januar, men tallene indeholder er voldsom stigning i forhold til sidste år

Din nye Transporter sviner for meget

Diesel gate har fået VW til at undersøge 2016-modeller for meget udledning af CO2 – flere varebiler er berørt

Har du netop bestilt en nye VW Transporter, så er der stor sandsynlighed for, at den udleder mere CO2, end den er godkendt til. Det viser en intern undersøgelse, som VW har lavet over alle sine nye modeller, og der er mange biler.

Som et led i undersøgelserne har man nu udsendt en rapport med berørte modeller. Selve efterforskningen har VW sat i gang i skyggen af ‘diesel gate’-skandalen, hvor det er blevet afsløret, at VW har haft software i motorstyringen, som har kunne identificere, hvornår motoren er blevet testet. På den måde har bilen haft et meget lavere udslip af NOx-partikler end i virkeligheden. Samme teknologi har sandsynligvis også været brugt til at sænke CO2-udslip, og nu har VW så fundet, at der er ‘uregelmæssigheder’ ved deres data for CO2.

Klapjagt på VW-chefer

Virksomheden oplyser selv, at; “VW har konstateret, at CO2-niveauet og dermed brændstofforbruget for visse modeller er blev sat for lavt under CO2-certificeringsprocessen.”

Både diesel og benzin

Diesel gate har, som navnet antyder, drejet sig om VW-koncernens dieselmotorer, men når det gælder CO2-forbrug, så er der også benzinmotorer involveret. Derfor har VW anslået, at det har kunnet dreje sig om op mod 800.000 2016-biler, men de seneste tal tyder på, at det nærmere er 430.000 biler.

Den nye VW Transporter T6 er berørt med en motor – den 2-liters diesel med 150 hk, og det er både med manuelt gear og dobbelkoblingsgearkasse. Men også Caddy er berørt med 2-liters diesel med 75 hk og 102 hk, men kun med manuelt gear.

Transporter T6 – en vinder uden personlighed

Både Touran, Golf Sportsvan, Tiguan, Skoda Superb, Octavia og mange andre modeller er også ramt. VW lover dog, at de vil dække eventuelle ekstraregninger fra forskellige myndigheder på grund af det højere CO2-tal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *