• VW-koncernen er endnu en gang under beskydning. Denne gang for at have manipuleret støj- og emissionstests i Sydkorea.

Dieselgate fortsætter – VW kan også have snydt med støjtests

I Sydkorea gør man klar til at udspørge VW, fordi firmaet formentlig har manipuleret både med emissions- og støjtests

Volkswagen-koncernen får ikke en rolig nat for tiden på grund af Dieselgate-affæren. Senest har en anonym kilde fra Seouls centrale anklagemyndighed forklaret til Bloomberg, at man vil begynde at udspørge Volkswagen Sydkorea om manipulerede støj- og emissionstests. Kilden har ønsket at være anonym på grund af sin arbejdsplads.

Fiat på dybt vand

Konkret går beskyldningerne på, at Volkswagen skulle have manipuleret 37 reporter om 26 forskellige modeller til det sydkoreanske institut for miljøforskning, så import af modellerne kunne sikres til Sydkorea. Det er et mønster, som ikke er meget forskelligt fra det, der er sket i USA, hvor Volkswagen-koncernen har indbygget særlig software i motorstyringen på nogle dieselmotorer, så de udleder mindre NOx i tests. I Europa vægtes lavt CO2-udslip højere end NOx, og i stedet for at konstruere nye motorer, snød man med softwaren. Det er den sag, som nu er blevet døbt Dieselgate.

Blandt de mange forskellige modeller, som Volkswagen-koncernen formentlig har manipuleret testresultater på i Sydkorea, finder vi både VW Golf og Audi RS7. Den centrale anklagemyndighed vil allerede i denne uge indkalde medarbejdere fra Volkswagen-koncernen til interviews.

‘Ingen kommentar’

En talsperson fra Volkswagen Sydkorea har til Bloomberg udtalt, at man besvarer anklagerne, men at man ikke havde yderligere kommentar.

Sydkorea anklager Nissan for diesel-snyd

Den centrale anklagemyndighed foretog også en ransagelse af Volkswagen Sydkoreas hovedkontor i maj. Man havde mistanke om, at selskabet har forfalsket testdokumenter om brændstoføkonomi. To bureauer, der håndterer certificering af brændstoføkonomi, blev også ransaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *