• Billederne fra nettet er rent gætværk. Mercedes' udgave af Nissans pickup eksisterer ikke endnu

  • Nissan's nye Navara NP300. Den er potentielt klassens mest luksuriøse model – altså indtil Mercedes præsenterer deres bil.

Den skal bygges af Nissan – men det bliver en ‘rigtig Mercedes’ alligevel

Mercedes kommende pickup bliver baseret på Nissan Navara, men med Mercedes-kvalitet, så den formentlig bliver dyre end konkurrenterne

Når der er en stjerne på fronten, så forventer man kvalitet. Det er i hvert fald det Mercedes selv mener. Derfor bliver den kommende pickup, som kan blive lanceret allerede i 2018, også proppet med Mercedes-kvalitet og luksus, og det er selvom bilen er baseret på Nissan’s nye Navara. Det forklarer Thomas Weber, medlem af Mercedes Daimler bestyrelsen til det australske magasin, Caradvice.

– Ja, for at nå en attraktiv pris, anvender vi en delt platform, men resten er skabt af Mercedes, så modellen er designet og udviklet specifikt til at møde Mercedes-kriterierne, fortæller Thomas Weber.

Her er verdens første Mercedes pickup

Multi-link

Nissan har netop introduceret sin nye Navara-model, med tilnavnet NP300, til udvalgte markeder. Det er pickup, der potentielt kunne sætte standarden for pickup-klassen. Den har blandt andet et multi-links ophæng til bagakslen, hvor alle andre bilen i klassen kører med en simpel stiv aksel og bladfjedre. Det burde give langt mere komfortable og sikre køreegenskaber.

Det er også en fremragende platform for Mercedes, når de netop sigter efter at bygge en pickup, som er en ‘rigtig Mercedes’. Men ifølge Thomas Weber, skal man ikke forvente en mærke-leg, som vi har været vant til fra Ford Ranger/Mazda BT50 og i helt gamle dage Toyota Hilux/VW Taro.

– Vi er sikre på, at vi kan lave en rigtig Mercedes, og vi starter med designet.

Det betyder, at Mercedes’en vil se markant anderledes ud end den nye Navara NP300.

V6-power

Under hjelmen har den nye Navara desværre droppet den lækre diesel-V6’er, som var lånt fra Renault. I stedet har man udviklet en ny 2,3-liters dieselmotor, der erstatter den gamle 2,5-liters. Ydelsen er stadig den samme, men det er ikke godt nok, hvis der skal en Mercedes-stjerne på fronten. Det er sandsynligt, at pickuppen får det tyske firmas velkendte V6’er på tre liter med 258 hk og 620 Nm. Det vil også gøre modellen mere potent end konkurrenterne. Det vil formentlig også hæve prisen, som forventes at blive højere end Ford Ranger Wildtrak og VW Amarok Canyon.

Blåt stempel til Nissan Navara

Både Nissans og Mercedes’ nye pickups skal bygges sammen med en søsermodel fra Renault, som vil debuttere i 2016. Til Sydamerika skal der produceres 70.000 biler fra alle tre mærker på Renaults fabrik i Cordoba i Argentina, mens europæiske modeller skal bygges på Nissans fabrik ved Barcelona.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *