• I 2012 lavede Jeeps 'tunings-division' Mopar denne pickup, baseret på Wrangler. Om den kommer til at ligne den kommende pickup fra Jeep, ved vi ikke endnu.

  • Mopar kaldte konceptet for Wrangler JK-8 efter den militære udgave.

Den er god nok – Jeep bygger pickup

Jeep introducerer en pickup baseret på næste generation af Wrangler allerede i 2018

Der er helt sikkert Jeep-fans på den anden side af Atlanten, som jubler i disse dage. Blandt Jeep-fans har en pickup-udgave af Wrangler nemlig stået meget højt på ønskelisten, og nu skulle den altså være god nok. Jeep introducerer en pickup-udgave af den næste generation af Wrangler. Den nye model bliver formentlig introduceret i 2017, og vi kan forvente at se pickuppen sprede glæde i øjnene på Jeep-fans fra 2018.

Nu kommer den endelig – måske – Jeeps pickup

Nyheden kommer efter Sergio Marchionne, som er øverste chef for Fiat og Jeep, igen har talt åbent om planer ved en rundbordssamtale med journalister ved dette års Detroit Motorshow for få dage siden. Det har han efterhånden for vane at gøre, men officielle kilder fra Jeep har nu også bekræftet den nye model.

Mest til sjov

Der er endnu ingen tekniske specifikationer offentliggjort for den nye model, men Jeep har allerede en pickup-udgave af den nuværende model. Den hedder J8, og den bygges i Ægypten og udelukkende til militær. Motoren er den velkendte 2,8-liters diesel, her med 158 hk og 400 Nm. Affjedringen på bagakslen er ændret til bladfjedre, så lastevnen er øget til hele 1.339 kg, mens den maksimale anhængervægt er på 3.500 kg. Det er altså en svend, som ikke er bange for at arbejde, men den kan ikke sælges i USA på grund af USA’s strenge krav til udledning af Nox-partikler.

Jeep Wrangler – bonderøv på bytur

Om den kommende model overhovedet får en dieselmotor, vil tiden vise, men uanset hvad, skal vi nok ikke forvente, at den bliver lige så arbejdsfokuseret som J8. I stedet bliver den nok mere rettet mod det amerikanske marked for mennesker med fritidsinteresser i naturen. Ikke desto mindre glæder vi os til at prøve den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *