Cyklister blæser på færdselsreglerne

Mange cyklister og fodgængere ser tilsyneladende stort på trafikreglerne, viser ny undersøgelse

Med musik i ørerne, telefon i hånden og ikke den store interesse for trafikken omkring sig, oplever bilister hver dag at måtte bremse og undvige for cyklister, der kører over for rødt og på alle mulige måder risikerer liv og førlighed, fordi de ikke tager trafiksikkerheden alvorligt.

Og når det er mørkt, kører de også uden lys. For hvis du synes, du ser mange cyklister uden lys, så er du ikke alene.

Og tænk så lige på, hvor mange af dem, du slet ikke ser, netop fordi de ikke har lys på cyklen.

Næsten hver anden bilist oplever dagligt, at cyklister kører uden lys, når det er mørkt.

Cyklister risikerer livet

Det viser tallene fra en ny undersøgelse, som Applus Bilsyn har foretaget blandt 2330 bilister. Kun 0,5 procent svarer, at de aldrig oplever cyklister kører uden lys på cyklen, når det er påkrævet.

– Undersøgelsen afspejler jo kun de observationer, som danske bilister gør sig. Men selvom vi ikke har interviewet cyklisterne, så tror jeg umiddelbart, at tallene meget rammende illustrerer, hvad mange bilister ofte oplever i storbyerne: Nemlig at der er pres på, og at det er nødvendigt at orientere sig grundigt i trafikken, så ingen kommer til skade. De bløde trafikanter overholder desværre ikke altid de skrevne regler, selvom de er til for deres egen sikkerhed, siger Per V. Rasmussen, der er administrerende direktør i Applus Bilsyn.

Hver tredje kører over for rødt


Undersøgelsen viser desuden, at 19 procent af bilisterne dagligt oplever cyklister, der kører mod færdslen i ensrettede gader. Henholdsvis 35 og 38 procent oplyser, at de dagligt møder cyklister og fodgængere, der går over for rødt.

– Der er ikke nogen tvivl om, at cyklisterne kan gøre rigtig meget for deres egen sikkerhed ved at gøre sig synlige, køre lovligt og meget vigtigt at være opmærksomme på sine medtrafikanter adfærd og hensigter, siger Søren Troels Berg, der er specialkonsulent hos Rådet for Sikker Trafik i en kommentar til undersøgelsens resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *