Chrysler kalder alligevel Jeep-årgange til kontrol

Bilgiganten indgår forlig med USA’s stærke National Highway Traffic Safety Administration i strid om konstruktionen i Jeep-modeller

Chrysler Group og det amerikanske National Highway Traffic Safety Administration har fået bilagt striden om tilbagekaldelse af en serie Jeep Grand Cherokee og Jeep Liberty, som NHTSA har vurderet til at være konstrueret således, at der kan være fare for brand ved selv en mindre påkørsel bagtil.
Problemet er i korte træk placeringen af brændstoftanken og den tilsluttede del af bilernes brændstofsystem.
Ifølge en officiel bulletin fra Chrysler Group er der opnået enighed om en løsning på sagen, idet bilgiganten følger kravet fra NHTSA om at indkalde de pågældende biler: Alle Jeep Grand Cherokee produceret i perioden 1993 til 2004 og alle Jeep Liberty produceret i perioden 2002 til 2007.

Vil forbedre sikkerheden

Chrysler er frivilligt gået med til at kalde bilerne til inspektion og i fornødent omfang foretage udbedringer, som kan eliminere de problemer, der som NHTSA har påpeget, kan føre til brand ved bagfra kommende påkørsel.
Af bulletinen fremgår det, at Chryslers analyse af foreliggende data bekræfter selskabets hidtidige standpunkt, at de pågældende biler ikke i sig selv er farlige, men at Chrysler har erkendt, at sagen har vakt opmærksomhed og bekymring hos de berørte bilejere, og er indstillet på i samarbejde med NHTSA at løse problemet med supplerende sikkerhedsforanstaltninger i bilerne.
For bilejerne kan det på sin vis være ligegyldigt, hvem der havde ret, om Chrysler frem til nu ignorerede et rimeligt sikkerhedsmæssigt krav eller om NHTSA overreagerede med kravet om indkaldelse af bilerne. For Jeep-ejerne indebærer forliget i alle tilfælde, at sikkerheden i deres biler bliver forbedret.
Du kan læse om baggrunden for sagen via nedenstående link:

Chrysler afviste at tilbagekalde Jeep-årgange

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *