• Jubilæumsmodellen er shinet op med fuld musik - men den ser stadig praktisk ud

  • Sådan så det ud i 1981, da VW Golf blev skåret op til pickuppen Golf Caddy

  • Og i den strømlinede version uden teltstænger

  • Senere blev den til VW Caddy og fik oven i købet en kasse bygget på

  • I dag er Caddy et stærkt brand for den budget-orienterede håndværker og børnefamilie

Caddy i jubilæumskluns

Det er 35 år siden, VW lavede en modelvariant af Golf med navnet Caddy. I dag er den sin egen robuste varebil

Altomvarebiler.dk til IAA messe i Hannover:

Årets IAA-messe for erhvervsbiler i Hannover kommer bliver med klar hjemmebanefordel. Mercedes-Benz, MAN og Volkswagen vil afsløre de sidste detaljer om deres afløser for Sprinter/Crafter, og for varebilerne bliver det uden tvivl de største nyheder.

I hvert fald hvad vi ved af. Forhåbentlig dukker der noget spændende overraskelser op, som vi pronto vil rapportere hjem til altomvarebiler.dk. Vi dækker selvfølgelig årets største varebils-begivenhed nøje over det næste par dage.

Edition 35

Men VW har smidt en strategisk teaser ud, så de kan være nogenlunde sikre på ikke at gå i glemmebogen i løbet af messens første timer. De benytter nemlig messen til at fejre VW Caddy, som i år har været Caddy i 35 år.

Caddy Edition 35 kalder de den, og du kan opleve den på messen fra på torsdag, hvor den åbner for publikum.

Robust varevogn

Modellen markerer 35-års jubilæet for Caddy og er designet til at appellere til både den selvstændige erhvervsdrivende og unge familier.

I 1983 introducerede Volkswagen Erhvervsbiler den første Caddy – en pickup baseret på Golf. Spol tiden 35 år frem til fjerde generation af Caddy, der har udviklet sig til en robust varevogn.

Højglans sort

Den nye Caddy Edition 35 fremstår mere sporty med en række kontrastfarvede stilelementer som sortlakerede 17-tommer Madrid aluminiumsfælge og sort tagræling og -sidespejle samt Edition 35-logoer på dørtrin, dørene og bagdøren.

Den mest iøjnefaldende detalje er uden tvivl taget, der er lakeret i højglans sort, hvilket giver en stærk kontrast til de fem eksteriørfarver, Candy White, Cherry Red, Indium Grey, Reflex Silver eller Acapulco Blue.

Kort og til næste år

Caddy Edition 35 kommer med ikke mindre end 13 forskellige drivlinjer fra den lille effektive tre-cylindrede 1,0 TSI-benzinturbomotor med 102 hk til den 150 hk stærke 2,0 TDI-dieselmotor. Afhængig af motorvariant kan Caddy Edition 35 fås med 6- eller 7-trins DSG-gearkasse.

Caddy Edition 35 forventes introduceret i første kvartal 2017 og vil blive tilbudt udelukkende med kort akselafstand, men både som fem-personers personbil og kassevogn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *