• En Citroën Jumpy er møbleret og klar til udflugt

  • Kittet indeholder bl.a. vask, komfur, opbevaring og bordplade

Brug varebilen til arbejde og fritid

Skift fra varebil til autocamper - og tilbage til varebil igen. Iderig franskmand står bag nyt modulsystem

En varebil behøver ikke at stå og kede sig i weekender og ferier. I hvert fald ikke hvis det står til franskmanden Jacques Dorin, der har opfundet et kit af løse og fleksible moduler, der kan puttes ind i lastrummet og tages ud igen.

Kittet sælges for mellem 850 og 3300 euro afhængig af størrelse og den grad af luksus, man ønsker. Kittet fås til såvel små som store varevogne og er patenteret under mærket CoMBEING.

Ville ombygge sin egen varebil

Jacques Dorin fortæller, at han fik ideen ud fra et ønske om midlertidigt at kunne forvandle sin egen varevogn til en bil, han også kunne bruge i fritiden.

Så han gik i gang med at bygge et sæt af træmøbler, der kunne bruges til opbevaring og sættes sammen på forskellige måder uden brug af værktøj.

Uden brug af værktøj

De firkantede kassemoduler har alle den samme størrelse. De forbindes med hinanden og monteres på et særligt trægulv, hvorpå modulerne fikseres. Det hele foregår uden brug af værktøj.

Systemet indeholder f.eks. vask, komfur, køkkenbordsplade og skummadrasser til sofaen eller sengen, der kan måle op til 160 x 210 cm.

Fleksibel indretning

Modulerne fungerer som byggeklodser, så lastrummet kan indrettes på mange måder alt efter hvad man skal have plads til. Måske er det ikke nok med en stor seng og et køkken. Det kan også være, der skal findes plads til en motorcykel, et par mountainbikes eller et surfbræt.

Når man kommer hjem fra weekend eller ferie tager det ifølge Jacques Dorin nogle få minutter at fjerne hele indretningen igen. Og han er ikke bleg for at foreslå, at kittet kan opmagasineres inde i huset og dér tjene som møblement og opbevaring, indtil det skal ud i varebilen igen.

Køb dagsbeviser

I Danmark kan man ikke bare snuppe firmaets varevogn og køre på ferieeventyr. Men man kan købe dagsbeviser hos SKAT for mellem 185 og 225 kroner i døgnet.

Et dagsbevis giver dig lov til at køre privat i en bil på gule plader registreret til godstransport (erhverv) og med en totalvægt på op til 4 ton.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *