• Den nye X7 bliver markant større end den allerede store X5.

  • BMW har endnu ikke løftet sløret rigtigt for den nye store SUV.

BMW bygger kæmpe-SUV

BMW lancerer Range Rover-konkurrenten X7 med tre sæderækker i 2019

BMW brygger på at introducere en SUV, der er endnu større end den allerede store X5. Den nye model skal være flagskib for det bayerske mærke, og vil få navnet X7, som antyder, at denne model svarer til SUV-udgaven af mærkets store, luksuriøse limousine, 7-serien.

BMW 2 GT – supervan

Den kommende X7 er da også baseret på den nyudviklede CLAR-platform, som 7-serien også bruger. Det betyder også, at vi formentlig vil se de samme motorer i den nye model, hvilket også vil indbefatte helt op til en V12-motor – den første i en X-model. Det giver et fingerpeg om, hvem BMW forestiller sig, at kunderne til X7 skal være. BMW’s interne navn er F17, og ligesom 7-serien vil den med stor sandsynlighed også gøre brug af avancerede materialer som aluminium og kulfiberforstærket plastik.

Syv sæder

X7 vil blive introduceret med syv sæder, og BMW fortæller, at modellen bliver markant mere rummelig end X5, også for den tredje sæderække. Men på sigt vil der også blive introduceret en anden udgave af X7, som tiltaler de ekstremt rige. Ligesom med Range Rovers topprogram, vil der kun være fire individuelle sæder, adskilt af en markant midterkonsol, som løber gennem hele bilen, og hvert sæde får individuel køl og varme samt massagefunktion.

Tesla-konkurrent: BMW bygger elektrisk X5

Den nye model skal bygges i South Carolina i USA, og BMW forventer at sælge omkring 45.000 biler årligt, når modellen formentlig bliver introduceret i 2019. Det er et højt tal, når man tager højde for, at startprisen i Tyskland lander omkring 970.000 kr. Det er 355.000 kr. mere end startprisen på den 7-serien, så selv hvis X7 kommer i en van-udgave i Danmark, bliver den nok ikke billig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *