• Varebilerne satte rekord i december, men det var ikke nok til at redde hele året

Bedste varebilssalg i årevis

Efter en solid stigning i varebilssalget i de sidste otte år, kostede regeringens ubeslutsomhed i efteråret også et knæk i den forkerte retning for varebilerne. Som den eneste biltype kan varebilerne prale af en stigning i december måned. Person- og lastbiler gik tilbage med henholdsvis 15 og 20 procent, mens varebilerne præsterede fem procent bedre i december ’17 end i december ’16.
Det var dog ikke nok til at redde hele året, og salget af varebiler faldt med et par procent i forhold til 2016. De seneste tal fra De Danske Bilimportører viser, at der i 2017 kom 35.889 nye varebiler på de danske veje mod 36.619 året før. Det må dog i det store billede betragtes som en bagatel, den store stigning på de knap 50 procent, vi ellers har set siden 2012-13, taget i betragtning.
Salget i december blev på 3.338 biler, hvilket er 2,7 procent under novembers salg men 4,6 procent bedre end december forrige år.
– Der er en klart stigende tendens i efterspørgslen fra erhvervslivet gennem de seneste år og stor interesse for at anskaffe ny varebil. Det er udtryk for et fortsat højt aktivitetsniveau samt et behov for løbende at udskifte bilparken til det mest moderne og effektive, siger direktør i De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *