• Alle MAN TGE bliver leveret med automatisk nødbremse

  • Tænk, hvis vi kan forhindre en MAN TGE i at køre ind i en personbil med en familie i, siger Nicolai Sperling fra MAN i Danmark

Automatisk nødbremse standard på MAN TGE

MAN i Danmark går samme vej, som VW Vans i England gør. Når MAN TGE kommer til Danmark, bliver det med automatisk nødbremse som standardudstyr

I går bragte altomvarebiler.dk historien om, at Volkswagen i Storbritannien gør automatisk nødbremse til standardudstyr på samtlige deres varebiler.

Vi spurgte den danske importør, om der er lignende planer for det danske marked og fik dette svar:

Nej fra VW

‘På grund af det meget prisfølsomme marked, som Danmark jo er, har vi her til lands valgt at lade det være et individuelt valg for kunden, om man ønsker AEB i sin varebil. Til transporter ligger det i en sikkerhedspakke til 5000 kroner, og på Crafter kan det tilkøbes til 1700 kroner. Ergo er det relativt let for danske kunder at tilvælge dette.’ skriver informationschef for Volkswagen i Danmark, Søs Righolt i et svar til Altomvarebiler.dk.

Banebrydende

Selv om reaktionerne på vores Facebook-side gik mest i retning af lettelse over at slippe for mere teknik, der kan gå i stykker, må det britiske initiativ ses som banebrydende for sikkerheden i varebiler, som traditionelt står bagest i køen, når der skal deles sikkerhedsudstyr ud.

Vores holdning her på Altomvarebiler.dk er, at så meget sikkerhedsudstyr som muligt skal være standard, fordi der er en modsætning mellem brugerne og dem, der skal betale. Der er med andre ord penge at spare på sikkerhedsudstyr, og den mulighed skal så vidt muligt fjernes.

Ja fra MAN

Men i Danmark kommer vi ikke til at stå tilbage for englænderne, og initiativet kommer fra uventet kant. MAN TGE, som er tvillingesøster med VW Crafter, får automatisk nødbremse som standard, når den introduceres i Danmark

Vi spurgte MAN om, hvorfor de har valgt at gå andre veje end Volkswagen-importøren, når systemet jo alt andet lige er en merudgift i et konkurrencepræget marked.

Forhindre en ulykke

– Vi har hos MAN valgt, at TGE altid leveres med Front Assist med Emergency Brake Assist. MAN ønsker at sikre os alle sammen ude på vejene – tænk hvis vi kan forhindre en MAN TGE i at køre galt og derved sikre både chaufføren, køretøjet og fragten.

– Og tænk hvis vi kunne være med til at forhindre den ulykke, hvor han kørte ind i personbil med en familie, siger Country Project Manager Nicolai Sperling i et svar til Altomvarebiler.dk.

Billigere forsikring

Og han vil faktisk slet ikke anerkende præmissen om, at Front Assist bliver en fordyrende faktor for kunden.

– Som yderligere konsekvens forventer vi at se færre frontskader, hvilket også sikrer ejeren/brugeren maksimal oppetid. Så også ud fra en forsikringsmæssig synsvinkel burde en MAN TGE bliver billigere at forsikre, hvilket ligeledes burde komme ejeren/brugeren til gode.

Verdens sjoveste bilreklamer

MAN TGE er 100 procent identisk med VW Crafter, hvilket betyder, at den kan leveres med præcist det samme udstyr, som omfatter Adaptiv Cruise Control og det helt vilde Trailer Tow Assist system, du kan se demonstreret her i en af de sjoveste bilreklamer nogensinde.

 

 

Mon ikke også det kan spare brugerne for en del skrammer og få os alle sammen til at parkere som en champ på byggepladsen?
Der er dansk premiere på MAN TGE til september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *