• Audis automatgearkasse kan også være indblandet i Dieselgate.

Audis automatgearkasser kan være involveret i Dieselgate

Unavngivne kilder hos miljømyndighederne i Californien har fundet ny snydesoftware i gearkasser fra Audi

Audi har haft snydesoftware i en automatgearkasse i USA. Det skriver Bild Am Sonntag, som har talt med unavngivne kilder fra amerikanske California Air Resources Board.

Volkswagen skal betale 98 milliarder for Dieselgate

Ifølge kilderne har snydesoftwaren intet med den allerede kendte software, som er installeret i dieselmotorer fra Volkswagen, Audi, Porsche og flere andre mærker fra VW-koncernen både i USA og Europa.

Den nye software blev opdaget sidste sommer, og bruges både i benzin- og dieselbiler, og selvom den blev opdaget i USA, anvendes gearkassen også i Europa.

Styr på rattet

Den nyopdagede software fungerer på den måde, at den kan opdage styreudslag på rattet. Hvis ikke rattet er i brug, antager softwaren, at bilen testet på et rullebånd, og derfor slår et særligt sparsommeligt program til i gearkassen. Her kører gearkassen bevidst med højere gear, fordi det sparer både brændstof og CO2. Det ville antageligt også gøre bilen irriterende hakkende i almindelig trafik.

Tidligere chef kendte til Dieselgate

Ifølge kilderne hos California Air Resources Board deaktiveres softwaren, hvis der er mere end 15 procents styreudslag. Audi skulle have stoppet brugen af softwaren i maj 2016, lige inden California Air Resources Board opdagede dens tilstedeværelse på en ældre model. Ifølge Bild Am Sonntag skulle flere ingeniører nu være suspenderet som følger af sagen.

Hverken California Air Resources Board eller Audi har ønsket at kommentere på sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *