Audi RS 4 ej blåt til lyst

Verdenspremiere på jubilæumsmodel ved Genèves motorshow i marts

Er du hægen efter noget særligt og har plads til det i kassekreditten, kan du jo overveje en Nogaro Selection som din næste firmabil på gule eller spraglede skilte. Med det blå dress er du sikker på at du blive synlig i trafikken og samtidig køre i en bil med brugsværdi.
Nogaro Selection? Det er den seneste udgave af Audi RS 4 Avant! Bilen er blandt verdenspremiererne ved det internationale motorshow i Genève i marts, og den eksklusivt udstyrede stationcar ligefrem strutter af blærede detaljer – fra det røde emblem i fronten til de to sorte og ovale højglanspolerede sportsudstødninger bagtil.

Med 450 hk og 430 Nm

Under frontklappen ligger en 4,2-liter FSI V8-motor med 450 hk i stalden og et maksimalt drejningsmoment på 430 Nm mellem 4.000 og 6.000 o/min, så jubilæumsmodellen er ingen svagbrystet øko-frelser, men en heftig asfaltkradser, der river speedometernålen op til 100 km/t-mærket på 4,7 sek. og stopper ved 280 km/t – hvor end man så måtte få behov og mulighed for at køre så stærkt.
Quattro-systemet overfører trækkraften til akslerne via en 7-trins DSG-gearkasse med mulighed for automatisk eller manuelt skift mellem geartrinene.
Jubilæumsmodellen – det er 20 år siden, at Audi lancerede den første RS2 Avant – står på 20-tommer hjul med lavt profilerede 265/30-dæk, der kontrolleres med bremsecalipre i rødt – eller med keramiske bremseskiver, dersom der krydses af på listen over ekstraudstyr.

650.000 kr. plus afgifter

Når den perleeffekt-lakerede sprinter stritter med musklerne er det med et CO2-udslip på 249 g/km, og du skal ikke regne med at køre mere end 9,3 km/l. Men det betyder nok heller ikke så meget, dersom du har fået en ekvipage af den art registreret i dit eller firmaets navn, for så er der penge nok på kontoen.
87.300 euro er prisen for den billigste udgave af den blå vogn – omkring 650.000 kr. – plus moms, afgift og det løse. Hvad den prissættes til i danske kroner er i skrivende stund uvist. Dog vides det, at bilen får dansk premiere i løbet af foråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *