• Lagonda-konceptet vakte ikke ligefrem massiv begejstring, så der var lagt op til ekstra arbejde med den videre udvikling.

Aston Martin har stadig en SUV-plan

Forlydender om udvidelse af samarbejdet med Mercedes-Benz AMG

Rygtemøllerne snurrer helt tosset i denne tid. Blandt andet om et udviklingssamarbejde mellem to så legendariske bilproducenter som Daimler og Aston Martin – eller rettere AMG og sidstnævnte. Og det handler om en Sports Utility Vehicle – en SUV.
Kan du se den for dig, en Aston Martin som mesterbil mellem gule nummerskilte og en fornøjet boss bag bakelitten i en bil, der kan mænge sig med biler fra Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Infinity, Lamborghini, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Range Rover og Rolls-Royce?
Men det bliver bare ikke lige med det første.

Konceptet lanceret i 2009

I 2009 præsenterede Aston Martin ved det internationale motorshow i Genève et 4-dørs og 4-sædet SUV-koncept med modelbetegnelsen Lagonda; et navn som tidligere blev anvendt på en 4-dørs luksuslimousine produceret i Newport Pagnell fra 1974 til 1990.
Lagonda-konceptet gav dog ikke anledning til nogen større applaus, og dermed blev der lagt op til ekstra arbejde med videreudviklingen.
Efter planen skulle bilen lanceres i en færdig udgave i løbet af tre år, men det er hidtil ikke blevet til andet end periodisk rummel omkring projektet.
Nu florerer rygterne om en SUV fra Aston Martin med fornyet styrke, og tilsyneladende er der denne gang tale om mere seriøse overvejelser.

Ingen kommentarer

Efterspørgslen på luksuriøse SUV-modeller i USA, Kina, Mellemøsten og Rusland synes at have inspireret Aston Martin til en realisering af projektet, men angiveligt baseret på en tæt dialog med Daimler og en AMG-modificeret SUV-platform fra Mercedes-Benz.
Hverken Daimler eller Aston Martin har kommenteret de seneste forlydender. Daimler overtog i 2013 af fem procent af aktierne i Aston Martin, som desuden har et motorteknisk samarbejde med AMG om V8-motorer til kommende Aston Martin-modeller, hvilket bestyrker antagelser om, at der kan ligge mere i forbindelsen mellem de to selskaber.

Tidligst omkring 2018

Spørgsmålet er dog, om Aston Martin-ledelsen vil basere en kommende SUV på egen teknologi eller på et teknologisk joint-venture med Daimler-koncernen.
Det afklares formentlig først, når der er fundet en afløser for den hidtidige topchef Ulrich Bez, som fratrådte ved udgangen af 2013.
Dersom Aston Martin baserer en SUV på en AMG-modificeret Mercedes-Benz-model, vil den nok først være klar om fire-fem år, eftersom den næste generation af Mercedes-Benz GL først ventes lanceret omkring 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *