• Denne G-Klasse startede livet som en almindelig diesel-bil med den velkendte V6-motor.

  • Der er to elmotorer med i alt 490 hk, og to batterier som har en samlet kapacitet på 80 kWh.

  • Den elektriske G-Klasse skulle beholde sine legendariske terrænegenskaber, men runder samtidig 100 km/t på blot 5,6 sekunder - det er kun 0,2 sekunder langsommere end AMG-varianten.

  • Kabinen ligner sig selv, men Kreisler har dog ændret omdrejningstælleren, som den i stedet informerer om elmotorerne.

  • Arnold Schwarzenegger og holdet bag hans elektriske G-Klasse.

  • Han er stadig rå - den gamle bodybuilder.

Arnolds grønne G-Klasse sparker røv

Arnold Schwarzenegger har fået bygget en helt speciel Geländewagen med 490 hk og grøn samvittighed – den er nemlig elektrisk

Hvad gør du, når du har hang til store maskiner, men samtidig sætter pris på vores grønne jord? Netop det dilemma har Arnold Schwarzenegger befundet sig i. Som tidligere guvernør i Californien er Schwarzenegger blevet særlig opmærksom på resultaterne af global opvarmning. Men en grøn samvittighed er svær at kombinere med Unimog, Hummer og gamle tanks. Heldigvis har et lille østrigsk firma en løsning til ‘The Terminators’ Mercedes Geländewagen.

Den udødelige soldat – Mercedes G-klasse fortsætter

Firmaet hedder Kreisel og består af tre brødre, som skulle gemme på en suveræn teknologi, når det kommer til batterier og elmotorer. Så meget, at de skulle være bedre end Tesla, og ifølge brødrene selv, er der nærmest kø blandt bilproducenterne for at indgå samarbejde med østrigerne. Alligevel har de fået tid til at ombygge denne Mercedes G 350d.

Grøn knytnæve

Motor og brændstoftank er røget ud på den sorte G-Klasse, som i stedet har fået to elmotorer, som til sammen yder 490 hk. Det gør den 2,6 ton tunge firehjulstrækker til en grøn knytnæve. 0 til 100 km/t er klaret på bare 5,6 sekunder, og topfarten er 183 km/t – meget godt klaret taget i betragtning af, at bilen er lige så aerodynamisk som en skihytte.

Netop batterierne er særlig, så på trods af en stor kapacitet på 80 kWh og en vægt på 510 kg, så er installationen ikke stjålet pladsen i kabinen eller i bagagerummet. Rækkevidden skulle være op til 300 km, og batteriet kan lades op til 80 procent på bare 25 minutter.

G-Klasse til det arbejdende folk

Det er ikke en overraskelse, at Arnold var opstemt, da han hentede bilen i Østrig.

– Dette fantatiske terrænkøretøj som en forureningsfri og hurtig bil? Det er en drøm, der går i opfyldelse, udtaler den tidligere guvernør og skuespiller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *