• Hvis du ikke var klar over det, så er det en dårlig ide at bruge telefonen under kørsel – i fremtiden kan det også blive opdaget med et 'tekstometer'.

Amerikanerne vil have ‘tekstometer’

Sms'er du også bag rattet – i New York vil man teste smartphones for, om de har været indblandet i trafikulykker

Vi kender det alle – den vigtige sms eller mail tikker ind. Måske har du svært ved at finde vej og bruger lige gps’en. Det kan også være, du bare er skideligeglad med dit og andres liv, og derfor tjekker facebook, mens du kører bil. De fleste er nok enige om, at det er en dårlig ide, og nu ser det ud til, at bilister involveret i en trafikulykke kan få deres telefon tjekket for, om den har været aktiv lige op til ulykken.

Selvkørende biler i Kina

I New York har man fremsat en lov, der lægger grundarbejdet for, at man kan opdage, om smartphonen har været fremme i ulykkesøjeblikket. Helt konkret er det israelske firma Cellebrite i gang med at udvikle et instrument, som i vejsiden kan tjekke telefoner fra personer, der har været involveret i en ulykke. Faktisk vil det foregå meget på samme måde, som når politiet tester for alkoholpåvirkning. Cellebrite har allerede udviklet en teknologi, der kan slette en smartphone totalt, men at få telefonen til at fortælle, hvor og hvornår den er anvendt, er relativt enkelt.

Kør bil, når du kører

Ifølge den fremsatte lov vil en bilist, som har været involveret i en ulykke og nægter at udlevere sin telefon til test, med det samme få sit kørekort inddraget. Amerikanerne er nemlig ret ivrige efter at gøre noget ved problemet med førere, som ikke koncentrerer sig om kørslen. Hver dag dør ni mennesker, og 1.153 mennesker kommer til skade i trafikken i USA, fordi man ikke koncentrerer sig om vejen.

Årets Trafikhelt

I Danmark har Rådet for Sikker Trafik sat ind med kampagnen ‘Kør bil, når du kører bil’, og vi kan kun opfordre til, at du ikke læser dette bag rattet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *