• StreetScooter Work XL angives som navnet på en ny el-varebil på Ford-Transit-Chassis

Ambitiøst samarbejde om el-varebiler

Ford og Deutsche Post går i samarbejde om at blive Europas største producent af mellemstore el-varebiler

Deutsche Post og Ford er gået i samarbejde om at producere mellemstore el-varebiler til distribution i byerne. Målet er at få fremstillet mindst 2500 biler inden udgangen af 2018.

Hvis dette mål nås, vil de to parter i følge eget udsagn tilsammen være Europas største udbyder af mellemstore el-varebiler.

På basis af Transit

Det bliver chassisset af Ford Transit (to tons), der kommer til at lægge krop til den nye el-varebil. Opbygningen designes efter specifikationer, der bestemmes af Deutsche Post og DHL.

Specifikationer om drivlinien meldes der ikke noget om, men drivlinien må være færdigudviklet, eftersom produktionen efter planen skulle begynde den 1. juli 2017.

Tysklands største

Samarbejdet er officielt indgået mellem parterne Deutsche Post A/S og Ford-Werke GmbH (aktieselskab med begrænset ansvar). Deutsche Post er en del af Deutsche Post DHL Group A/S. Deutsche Post er med 150.000 ansatte Tysklands største virksomhed inden for omdeling af breve og pakker.

Deutsche Post overtog i 2001 aktiemajoriteten i den globale logistikvirksomhed DHL (Dalsey-Hillblom-Lynn), som den i dag ejer 100 procent. I dag beskæftiger gruppen over en halv million mennesker og er måske den største logistikvirksomhed i verden.

Købte en elbil-fabrik

Deutsche Post købte i 2014 den tyske virksomhed StreetScooter, der producerer eldrevne biler af samme navn. Siden er der fremstillet 2500 versioner til postomdeling. De har et 4 kubikmeters varerum og en lasteevne på 650 kg.

Den nye varebil på Ford-chassis skal angiveligt hedde StreetScooter Work XL. I så fald er det en noget misvisende betegnelse for en mellemstor varebil.

Ford-Werke GmbH har 24.000 ansatte og er det tyske datterselskab af Ford Europe A/S. Såvel Ford Europe som Ford-Werke har base i Köln.

Ford er i Tyskland repræsenteret med produktionsfaciliteter i Köln, Saarlouis og Niehl samt forsknings- og designfaciliteter i Aachen og Merkenich.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *