• Deltagerne kæmper i off road-discipliner på præcision og på hastighed

  • Nok er Kalahari en tør omgang, men der er også vand -som her hvor vadedybden testes

Amarok i Kalahari

"Spirit of Amarok"-trofæet er på højkant i disse dage, hvor syv nationaliteter er samlet i Sydafrikas sandkasse

Off road-løbet “Spirit of Amarok International Final” giver fed reklame til Volkswagen og masser af spænding til deltagerne. I år er 21 teams fra syv lande samlet til konkurrencen i Sydafrika.

Over fem dage skal deltagerne – som alle er amatører –  kæmpe om konkurrencens trofæ. Det foregår i Kalahari-ørkenen cirka 100 km nordvest for Upington i sand, støv og op til 50 graders varme.

Et løb for almindelige bilister

Deltagerne kommer fra Storbritannien, Sydafrika, Australien, Tyskland, Rusland, Namibia og Botswana. Tre teams fra hvert land har i de nationale konkurrencer kvalificeret sig til finalen. Hvert team består af to mand, og de skal gennemføre en række offroad-prøver og discipliner.

Den første konkurrence fandt sted i 2004 på initiativ af den sydafrikanske rally- og racerkører Sarel van der Merwe. Konkurrencen “Spirit of Africa” blev født af ideen om at give almindelige bilister mulighed for at afprøve deres off road-evner gennem krævende og udfordrende konkurrencer.

Interesse uden for kontinentet

Løbet har siden udviklet sig til også at have deltagelse af lande uden for Afrika. Bl.a. Tyskland, hvor Volkswagen havde et godt øje til den årlige konkurrence. De valgte at lancere den nye Amarok i forbindelse med løbet i 2010.  Amarok’erne gjorde åbenbart en god figur – i hvert fald endte det med, at VW blev hovedsponsor, og at VW Amarok blev løbets officielle konkurrencebil.

Finalen har siden 2015 heddet “Spirit of Amarok International Final”. Den løber i år  fra 14. – 18. august og er den hidtil største i løbets historie, da det er første gang, at Storbritannien og Tyskland sender teams afsted til konkurrencen.

Kalahari-ørkenen er berygtet for sit hårde terræn, tørre sand og ekstreme varmegrader, og da deltagerne er amatører, lades de ikke i stikken ude i bushen. Sarel van der Merwe og hans team er til stede under hele løbet med gode råd og vejledning til kørerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *