• Et bud på hvordan Alfa Romeos nye SUV ender med at se ud. Foto: Motor1.com

Alfa-SUV kommer i november

Alfas nye SUV hedder formentlig Stelvio, og vi ser den allerede i slutningen af året

Alfa Romeo er i gang med en central relancering af sig selv. Hvis ikke det historiske mærke får vendt skuden denne gang, så er det måske slut for altid for de stolte italienere. Et af felterne, hvor Alfa Romeo skal klare sig godt, lige som alle andre mærker i disse år, er på SUV-fronten.

Alfa Romeo Giulietta i grønt antræk

Vi har længe vidst, at Alfa Romeo pønser på en SUV, men hvornår den skulle komme, og andre detaljer har været sparsomme. Men ifølge forskellige kilder, skulle modellen altså sandsynligvis få premiere på biludstillingen i Los Angeles, som foregår i november. Grunden til at rygterne er begyndt at løbe, skal findes hos Harald Wester, som er chef for Alfa og Maserati, som netop har præsenteret SUV’en Levante.

Harald Wester citeres for at sige, at Alfas nye model vil blive introduceret på en af de vigtigste biludstillinger dette efterår, og så kan der ikke være andre end Los Angeles Auto Show.

Stelvio

Fiat Chryslers øverste chef, Sergio Marchionne, som også ejer både Alfa Romeo og Maserati, har tidligere på måneden givet udtryk for, at den nye SUV sandsynligvis vil få navnet Stelvio, som er et berømt bjergpas i Italien.

Jaguar og Alfa Romeo går i SUV-svingninger

De tekniske detaljer er endnu sparsomme, men vil formentlig bygge på Giorgio-platformen, som også ligger til grund for den nye sportslige sedan, Giulia. Motorerne vil formentlig blive både en 2-liters benzinmotor, en 2,2-liters diesel og en hårdtpumpet 2,9-liters V6’er med to turboer.

Hvis vi skal tro, at Alfas nye SUV slægter Maseratis Levant på, så skal man nok ikke forvente, at offroad-egenskaberne er prioriteret højt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *