• Hyundai ix35 Fuel Cell ruller allerede rundt i København. Den næste udgave kører endnu længere - helt op til 800 km.

800 km rækkevidde i brintbil

Hyundai løfter sløret for anden generation af deres brintbil med en rækkevidde på 800 km

Brintbilen lever stadig et stille liv, og det gør de hovedsageligt på grund af prisen. For teknologien er sådan set fuldt tilstrækkelig i dag. Hyundai ix35 Fuel Cell, som blandt andet Københavns Kommune har 15 af, kører som en elbil, men har en rækkevidde på små 600 km, og til forskel fra en elbil, kan de fyldes op på omkring tre minutter.

Flere kommuner satser på brint

Men efter at have været det eneste kommercielle tilbud på markedet, er Hyundai nu blevet udfordret af Toyota og deres model, Mirai. Begge mærker påstår nemlig, at de er først til at masseproducere en brintbil. Hyundai var reelt først, men Toyota er først med en specifikt udviklet brintbil. Men det vil Hyundai gøre om på med deres næste generation af brintbiler.

Specifik model

Hyundais nuværende brintmodel er baseret på den almindelige SUV ix35, men den er blevet erstattet af den nye Hyundai Tucson, og således ligner den futuristiske brintbil i dag noget, der er over salgsdato.

– Vi vil lancere en dedikeret model, selv om det ikke er klart, hvilket type, den vil være baseret omkring, sagde Sae-Hoon Kim, Hyundai-Kias chef for brint og brændselscelle-forskning til det engelske magasin Autocar.

Det koster brintbilen dig

Han fortsætter med at forklare, at det har flere fordele at udvikle en ny model på sin egen platform. Blandt andet kræver brændselscellen, som skaber energien fra brinten, meget køling, og det er en fordel, hvis man kan inkorporere det i designet af bilen.

Formentlig vil den nye brint-model blive en SUV, som introduceres omkring 2020. Rækkevidden vokser fra 600 km til 800 km, men topfarten vil stige fra 160 km/t til 176 km/t.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *