• Den originale G-Klasse stammer helt tilbage fra 1979. Visuelt er der ikke sket meget på 37 år.

  • G-Klasse nr. 20.000 på et år var en hvid G63 AMG med 5,5-liters V8'er.

37 år på bagen – sælger bedre end nogensinde

Mercedes G-Klasse sælger bedre end nogensinde. I år er der produceret 20.000 biler

Mercedes Geländewagen, eller G-Klassen, som den hedder i dag, er den model, som det tyske mærke har produceret i længst tid. 37 år er det blevet til, og på overfladen er der ikke sket meget. Men det er åbenbart ikke noget, kunderne tager sig af, for G-Klassen er mere populær nu, end den nogensinde har været før. I år er der produceret 20.000 biler, og nummer 20.000 er godt kørende. Det er en hvid AMG G63, med den voldsomme 5.5-liters twin-turboladede V8-motor.

G-Klasse til det arbejdende folk

I Danmark er det nu ikke fordi, vi ser den unikke model, som blandt er en af de eneste biler i verden, der leveres med tre differentialespær standard, ofte. Fra januar til oktober i år er det kun blevet indregistreret én enkelt G-Klasse på hvide plader og ingen på gule plader.

Shahen af Iran

Geländewagens historie strækker sig helt tilbage til 1979, hvor Mercedes introducerede den barske offroader, der oprindeligt var udviklet til militæret. Faktisk var Shahen af Iran en vigtig kilde til, at Mercedes producerede bilen, da Mohammad Reza Pahlavi, som han hed, på det tidspunkt var en vigtig aktionær i firmaet.

Den udødelige soldat – Mercedes G-klasse fortsætter

Det er Mercedes, der har stået for udviklingen og det nu klassiske, firkantede design, men det har faktisk altid været Steyr-Daimler-Puch i Graz i Østrig, der har stået for produktionen helt tilbage fra 1979.

Med så mange producerede biler i år har Mercedes ingen grund til at stoppe modellen, men det forventes, at en ny version kommer i 2017. Modellen vil formentlig ligne sig selv, men være gennemgribende anderledes. Blandt andet skulle chassisrammen blive op mod 400 kg lettere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *