• VW Taro var i virkeligheden en Toyota Hilux med andet mærke.

  • Peugeot har ikke så mange pickups på samvittigheden, men 504 er dog en klassiker.

Peugeot vil overhale med pickup

PSA-koncernen har netop lanceret en ambitiøs plan, som skal introducere otte varebiler og én pickup

PSA-koncernen, som indeholder mærkerne Peugeot, Citroën og DS, har netop løftet sløret for den ambitiøse plan, ‘Push to Pass’, som på dansk kan oversættes til skub på for at overhale. Planen gælder det franske firmas fremstød for 2016 til 2021, og i løbet af de fem år vil de introducere 26 nye passagermodeller, otte varebiler og én pickup. Ifølge PSA skal planen gør det muligt at lancere en ny bil pr. region, pr. mærke og pr. år.

Citroëns nye kassesucces

Mest interessant er det dog, at PSA vil introducere en pickup. Detaljerne er ikke præsenteret endnu, men det forventes ikke, at PSA vil udvikle modellen fra grunden selv. I stedet vil de sandsynligvis vælge at gøre på samme måde som Fiat, nemlig at ‘låne’ en model fra et andet mærke, som Fiat har gjort med deres nye Fullback, som i virkeligheden er en Mitsubishi L200 i italienske klæder.

Go Hilux

For tiden ser vi mange nye spillere på pickupmarkedet, som både Fiat og Mercedes, og det skyldes i høj grad, at modeltypen er vigtig i såkaldte ’emerging markets’. Her er vejene typisk dårlige, men kan man slå sig fast med en solid pickup, er det en god grobund for mærket, når landets økonomi bliver bedre, og befolkningen vil køre andre typer biler også.

Toyota Hilux – opfrisket udødelighed

Konkret for PSA er det nærliggende at tænke, at de vil fortsætte deres tætte samarbjede med japanske Toyota. De to producenter samarbejder i forvejen om mikrobilerne 108, C1 og Aygo, samt den nye generation af varebilerne Expert, Jumpy og Proace. Og nu er det så heldigt, at Toyota allerede laver verdens måske mest kendte pickup, Hilux.

Toyota har tidligere også lånt Hilux-modellen ud til Volkswagen, som bare skiftede skiltet i fronten ud og kaldte så modellen for Taro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *