• Ny Ford Kuga får lidt mere spræl i designet og et avanceret, dynamisk LED lygtesystem

  • SYNC3 spejler din mobiltelefon, så du får håndfri adgang til alle dine apps

  • FordPass er en platform, der tilbyder alt fra booking af parkeringspladser over personlig rutevejledning til en markedsplads, hvor man af andre brugere kan låne for eksempel en større bil

  • Det bliver endnu nemmere at koble dine apps til bilens anlæg

  • Den nye Kuga bliver glattet lidt ud i kabinen, ved at flere funktioner bliver pakket ned i digital betjening

  • Fords stemmestyrede infotainmentsystem, SYNC 3, bliver præsenteret i dag sammen med den helt nye Ford Kuga på verdens største messe for mobil teknologi, Mobile World Congress, i Barcelona

Har du talt med din bil i dag

Ford præsenterer tredje generation af infotainment-systemet SYNC i Ford Kuga, som også får helt ny dieselmotor

For fremtiden kan du opføre dig som et forkælet barn i din nye Ford Kuga. ‘Jeg vil ha’ kaffe’, kan du sige lige ud i luften. Så finder den en cafe til dig. Hvis du mangler en parkeringsplads, så siger du det bare, og så kommer de nærmeste P-pladser frem på GPS-skærmen.

Det samme gælder, når du skal bruge en tankstation, en hotdog, et Ford værksted eller hvad der nu mangler på turen.

Verdens største messe

Det er blevet til virkelighed med tredje generation af Fords stemmestyrede infotainmentsystem, SYNC 3, som bliver præsenteret i dag sammen med den helt nye Ford Kuga på verdens største messe for mobil teknologi, Mobile World Congress, i Barcelona.

Kommandoer som ’jeg vil ha’ en kop kaffe’, ’jeg skal tanke’ eller ’jeg skal bruge en parkeringsplads’, vil automatisk aktivere SYNC 3-systemet til at søge efter cafeer, tankstationer eller parkeringspladser i nærheden, hvorefter føreren bliver ledt til den relevante lokalitet via bilens navigationssystem.

Fem nye sprog

Og for første gang kan man tale til sin bil på dansk, eftersom SYNC 3 er blevet udvidet med fem nye sprogvarianter, så systemet nu fungerer på i alt 14 europæiske sprog.

Præsentationen af SYNC3 er samtidig en anledning til at præsentere den nye Ford Kuga, som bliver én af foreløbig tre Ford-modeller med SYNC3.

Automatisk trækkrog

Fords designere har været bevidste om at fastholde Kugaens visuelle udtryk, mens de har sigtet efter at give den højbenede sports- og familiebil mere kant. Den øverste trapezformede frontgrill er blevet større, mens den lave og lidt mindre grill indrammer nye og smallere LED forlygter.

Baglygterne har også fået et design-løft, ligesom der er mulighed for at vælge mellem en række nye alufælge i 17-, 18- og 19 tommers størrelser. Trækkrogen gemmer sig automatisk under bilen, når den ikke er i brug, ligesom bagsmækken kan åbnes med en fodbevægelse under kofangeren.

Barbie & Ken

Indenfor er der især lagt vægt på ergonomi og overskuelighed. Der er blevet færre knapper og kontakter, og der er blevet mulighed for at vælge gearskifte ved det opvarmede læderrat. En ny elektronisk håndbremse har desuden skabt mere plads til opbevaring i midterkonsollen.

Knapper og greb er gemt væk ved at lade deres funktioner overgå til digital betjening. Det giver det lidt Barbie & Ken-agtige glatte look, som er tendensen i moderne biler.

Bredere motorprogram

Motorprogrammet byder på to dieselmotorer og én benzinmotor i to forskellige konfigurationer. Den nye 1,5 liters TDCi dieselmotor yder 120 hk og præsterer over 22 km/l og beskedne 115 g/CO2 ved almindelig blandet kørsel. Storebroren på 2,0 liter findes i to varianter med forhjuls- eller 4-hjulstræk og yder henholdsvis 150- og 180 hk.

Brændstofforbruget tilsiger 21,2 km/l og 19,2 km/l ved almindelig blandet kørsel. Endelig er der også mulighed for at vælge en 1,5 liters EcoBoost benzinmotor med enten 120 hk eller 182 hk med henholdsvis forhjuls- og 4-hjulstræk. Her er forbruget opgjort til henholdsvis 16,1 km/l og 13,5 km/l ved almindelig blandet kørsel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *