• Nissan har vist et koncept, som absolut ikke er bange for lidt sne.

  • Modellen har fire separate larvefødder, og kan køre op af 45 grader stejle skråninger, dækket i sne.

  • Bilen er ombygget af firmaet American Track Truck, som grundlæggende monterer larvefødderne direkte hvor hjulet normalt ville sidde.

Sne – intet problem!

Nissan laver specialudgave af X-Trail med larvefødder

Nissan har et eller andet med larvefødder – og helt ærligt hvem har ikke det. Det sker jo næsten med statsgaranti mindst en gang om året, at vi får så meget sne, at det stort set kun er Forsvaret, der kan køre med deres pansrede mandskabsvogne. De tunge maskiner har nemlig larvefødder, og det er perfekt, hvis man skal igennem dyb sne. Det er sandsynligvis også derfor Nissan har udstyret en X-Trail eller Rogue, som den hedder i Canada, med særlige larvefødder.

Nissan X-Trail – softroader til masserne

Rogue Warrior, som den hedder, er blevet præsenteret på Montreal International Auto Show, og det mest iøjnefaldende er selvfølgelig larvefødderne. De hedder rigtigt Dominator snow track og bygges af et firma, der hedder American Track Truck. Larvefødderne monteres direkte på hvert hjul, så der er fire individuelle bælter. Hvert bælte er 37,5 cm bredt, mens anordningen er 120 cm lang og 75 cm høj. Det giver en langt større overflade, der er i kontakt med sneen, og det gør, at bilens vægt bliver bedre fordelt, så den ikke så nemt synker ned. Hvis den gør, så giver bælterne et langt bedre fremdrift i sneen.

‘Næsten’ standard

En anden fordel er, at den måde, larvefødderne er bygget op på, giver en meget stor frihøjde på 57,5 cm. Det er over dobbelt så meget som de fleste firehjulstrækkere. Selve firehjulstrækket i konceptbilen er faktisk helt standard, og de 179 hk og 237 Nm fra den firecylindrede 2,5-liters benzinmotor overføres gennem en CVT-gearkasse. Affjedringen er dog speciallavet, ligesom hjulkasserne er gjort større.

Nissan og Mad Max

Under bilen er der beskyttende skjold, og det er nok meget praktisk, eftersom bilen kan køre 100 km/t over al slags terræn eller op af en 45 graders sneglat bakke.

Nissan Rogue Warrior er desværre kun et koncept, vi næppe kommer til at se i produktion, men hvis du har penge nok, vil American Track Truck garanteret gerne installere et par larvefødder på din bil. Så behøver du ikke vente på en pansret mandskabsvogn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *