• Så ekstremt kan det blive på forsædet af en selvkørende bil i fremtiden. Og streaming-kvaliteten bliver helt uden klumper

  • To æraer mødes. Volvo og Ericsson udvikler et super-netværk til fremtidens bilister; men man kan også læse en bog af papir

Volvo laver super bredbånd til bilister

Volvo og Ericsson er gået sammen om at udvikle et super netværk, så man kan se serier og videoer på vejen i sin selvkørende bil

Volvo har fuld gang i den højteknologiske udvikling efter den økonomiske indsprøjtning, svenskerne fik med sine nye kinesiske ejere. Til næste år begynder det store forsøg med selvkørende biler i Göteborg, hvor førerne kan læne sig tilbage og bruge tiden på noget andet end bilkørsel på udvalgte strækninger.

Men for at førerne i de automobile automobiler ikke skal kede sig og blive rastløse, mens de sidder bag rattet i deres Volvo og venter på destinationen, har de sikre svenskere i samarbejde med Ericsson sat sig for at underholde og give førere af selvkørende biler noget fornuftigt at bruge tiden til.

Concept 26

På 2016 Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas afslører Volvo, at de to virksomheder i smuk samdrægtighed arbejder på at udvikle intelligente streamingmuligheder via højhastighedsbredbånd, hvilket vil gøre det muligt at udnytte rejsetiden i en selvkørende Volvo bedst muligt.

– Da vi for nylig præsenterede Concept 26, afslørede vi vores designvision for fuldt autonome biler. Nu arbejder vi på fremtidige løsninger, der vil være i stand til at give den bedste brugeroplevelser. Tænk på en landevej fuld af selvkørende biler, hvor førere og passagerer sidder tilbagelænede og ser deres yndlings udsendelser på TV i HD. For at nå frem til den måde at pendle på kræves der ny teknologi og langt større båndbredde for at sikre en oplevelse uden forstyrrelser, siger Anders Tylman, chef i Volvo Monitoring & Concept Center hos Volvo Car Group.

Mediastreaming uden afbrydelser

Selvkørende biler repræsenterer et paradigmeskift i kravet til mobilt bredbånd. Der bliver større behov for stabil dækning med højhastighedsbredbånd uden for tæt befolkede områder som bymidter og forstæder.

Ved at trække på Ericsson’s netværk og erfaringer med arbejde i skyen er det Volvo’s mål at kunne give bilisterne en oplevelse i deres bil, der er præget af høj kvalitet og uden afbrydelser, når de er på farten. Ved at forudsige ruten og netværksforholdene kan indholdet skræddersyes til de enkelte tures varighed med en intelligent buffer til at sikre kvaliteten.

High speed videostreaming

– Vores forskning viser, at i de kommende år vil næsten 70 procent af al mobil datatrafik stamme fra videoer. Det kræver innovativ tilslutning samt sky- og analyseløsninger, der ikke bare er i stand til at betjene flere forskellige biler, der kører på en given vej, men som også har kapacitet til at levere den uforstyrrede, high speed videostreaming, forbrugerne er vant til, siger Claes Herlitz, der er chef for Automotive Services hos Ericsson.

Tal med din Volvo

Ved at lære de mest almindelige ruter og rejsetider at kende samt forstå bilistens mediavalg, vil fremtidige Volvo’er kunne levere såkaldt one-click navigation og en specielt tilpasset liste over foretrukne medier, så det bliver muligt på basis af ruten at vælge et indhold, der er afstemt efter den tid, der er til rådighed til autonom kørsel på vej til og fra arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *